Vi ćete B. O. K. u BOK-u.

Izgubiti se tijekom stvaranja sustava za pronalaženje putova.

2017. godine preuzeo sam nekoliko poslova koji su me plašili. Ovaj je bio daleko najveći i najstrašniji. Zgrada BOK-a stara je tehnička škola u South Phillyju koja tek nekoliko godina postaje suradnik stvaraoca / umjetnika / općenito zanimljivog prostora ljudi. Smith & Diction pristupili su pronalasku pronalazača ovog čudovišta zgrade krajem 2016. Sve je započelo lijepim čistim kratkim izvještajem; nekoliko ulaznih znakova, imenik, privremene natpise i neke natpise stanara. Šetnja kolačem, nimalo više poput šećera s mesom. Betcha nije vidjela da to dolazi, pa ni ja nisam, jer je ovaj projekt trajao čitavu godinu i borio mi se zubima i noktima na svakom koraku.

Sretna sam što napokon dijelim sustave i rad koji smo stvorili i jako sam ponosna na to koliko me je projekt prisilio na rast da li sam uživao ili ne. FYI ovo je dugo čitanje, ali iskreno, vjerovatno možete samo pogledati slike i biti sasvim u redu. Uživati!

Krenimo od vrha ovdje, većina Filadelfijana poznaje BOK kroz krovnu traku. A ako niste iz Phillyja, vjerojatno uopće niste čuli za BOK. U tom slučaju možete preskočiti sve ove odlomke. Ljeti se otvaraju gornji kat kao prekrasan bar s nevjerojatnim suncem natopljenim pogledom na obris. Ondje možete uhvatiti posebnu vrstu vibracije kada zalazi sunce i grad počne svijetliti ispod vas.

Ali većina ljudi ne zna da je u ovoj zgradi dom nevjerojatno raznolike skupine umjetnika, stvaralaca i svih vrsta nadahnjujućih ljudi: izrađivača namještaja, umjetnika za tetoviranje, frizera, fotografa, slikara s pozadine, pisača sita, puhača stakla , pekari, glazbenici, masažni terapeuti, a popis se nastavlja i nastavlja.

Tu smo ušli. Tim BOK-a želio je ovu zgradu učiniti malo živom i uključiti se u kreativnost svojih stanara.

Pogled s ulaza na 9. St.

Uđite u ništavilo.

Kad uđete u zgradu iz 9. st., Na ulazu stanara, dočeka vas cijelo puno. Hodnici se protežu cijelom dužinom gradskog bloka i čini se da ste u nekoj vrsti noćne more u kojoj stalno trčite i trčite, ali nikad ne stižete do kraja.

Kako bi spriječili da se posjetitelji izgube, interni tim zgrade stvorio je nekoliko improviziranih natpisa u upitno ružičastoj boji koji su dobro obavljali posao kazivanju ljudi kuda ići, ali većina puta posjetitelji će proći kraj njega i završiti lutajući dvorane koje izgledaju kao izgubljeni šesti razred na terenskom putovanju.

U obilasku zgrade Lindsey & Emma iz izviđača (vlasnici zgrada) izložili su sve probleme s kojima su se susretali: ljudi se izgubili, teško su pronašli dizala, kupaonice i stanare koje su došli vidjeti. I samo se činilo kao da signalizacija ne predstavlja kreativnost ili jedinstvenost njihovih stanara. Htjeli su da se zgrada osjeća malo više "živom".

Sve dok se pridržavaju smjernica robne marke koja se sastojala samo od Helvetice Neue (slovo poznato po svojoj kreativnoj zanosu), a to mora biti sustav koji se može prilagoditi za smještaj više od 100 različitih stanara. Tada sam osjetio kako lisice padnu na sljedeću čvrste postavke.

Mogli biste ići s ovim ili mogli s tim.

Da bismo pomogli posjetiteljima da dobiju ležajeve, smislili smo ovaj, putni znak. Stvoreno je posebno da bude pomalo neugodno da ga posjetitelji ne bi propustili. Ali, ostavljajući po strani svoju neurednost, znak ima neke suptilnosti koje vrijedi primijetiti. Primijetit ćete kako okvir umotava ugao, ali na samom uglu izabrali smo da rub bude viseći.

To je nešto što sam mislila da će biti tako jednostavno. Jednostavno napravite okvir, a zatim instalirate drvenu ploču kao fotografiju. Pa očigledno da tako ne radi znanost. Jer kad izvadite neki ugao, sva težina znaka nasloniće se u taj ugao i ugasit će se. Srećom što sam se povezao s Danielom Salduttijem iz DNL DSN-a i on je rekao istu stvar kao i ja kad sam preuzeo ovaj projekt. Sada parafraziram, ali bilo je to nešto poput: "Ne znam je li to moguće, ali jebote, pokušat ću uspjeti."

~ * ~ Glazba do ušiju ~ * ~

On je ovu zvijer napravio ručno za manje od tjedan dana. Zatim smo morali koristiti viljuškar da ga prebacimo na njegov kombi da ga prebaci iz NextFaba u BOK, vozeći se nevjerojatno oprezno kroz minsko polje rupa u Južnoj Philly. Samo se pokazuje da je sve moguće uz malo ludila.

Lijevo: Viličar spreman i čeka. Desno: Skice koje sam crtao s početka projekta.

Ako pretpostavimo da čini guzicu iz U & Me.

Upravo shvaćam da je ta rečenica tehnički pogrešna.

Evo nešto važno što želim istaknuti. Velika pogreška koju sam učinio na ovom projektu bilo je podcjenjivanje proizvodnje. Kao vlasnik i jedini dizajner dvosobnog studija, izgubio sam tisuće dolara na produkcijskom vremenu. Povezao sam se s izvođačem koji je bio jeftin i rekao da može to učiniti. Na kraju je uzeo puno prečica i odgodio projekt preko sedam mjeseci jer je odlučio izmišljati jednu po jednu stvar. Nisam ovdje da bih ga osobno pohabao jer je on posao dovršio. Ali reći ću: napravite svoje istraživanje, osigurajte da ljudi mogu raditi ono što kažu da mogu, izmjerite sve sami, a zatim ponovno izmjerite, NIKADA ništa ne pretpostavljajte, nabavite FIRM raspored i držite ih odgovornim za to i obavezno postavite povisite naknadu za proizvodnju prije nego što se previše udubite u projekt. Naišao sam na probleme za koje nikada nisam mogao predvidjeti da će doći. Ugrizalo me za guzicu i na kraju sam izgubio novac. Puno novca. Sjajna lekcija za naučiti, ali samo želim da nije bilo na tako velikom projektu.

WTF je Bok Jam?

Katalog je bio jedan od najzanimljivijih izazova, jer je izviđački tim želio posjetitelje znati koliko su različiti svi stanari u zgradi samo gledajući je. "Vau, ovdje je puhalo stakla?" O, sranje, ovdje je i muralista. Ima li teretana za boks? WTF je Bok Jam? "Oni neće moći dobiti takvu reakciju samo s logotipom tvrtke ili imenom, tako da smo morali razviti sustav koji ne samo da vam govori kako doći kuda idete, već vam pruža i malo zaviriti u ono što se još događalo u zgradi.

Prvi dio direktorija koji smo razvili bio je sustav kodiranja u boji za svaki kat. To je bilo malo lukavo, jer ovo je bila stara škola, što je značilo da na svakom katu postoje zidovi obojanih ormara, tako da je svaki od tih sustava boja morao dobro raditi s postojećim bojama ormara. Otkrio sam da jedna stvar o kojoj nitko ne govori kad radi ovakve projekte jest koliko je to velika bol u guzici uskladiti Pantones sa Sherwin Williams bojnim čipovima. Uvijek su bliski, ali nikad ne baš u pravu. Gdje je kolaboracija Pantone-Sherwin Williams? Idemo momci.

Predložak najma kataloga

Iznad je raščlamba predloška kataloga stanara. Pokušali smo napraviti hijerarhiju prilično ravno naprijed. Ime stanara najistaknutiji je element, što pokazuje da je Helvetica Bold zauvijek klasičnog izgleda pratila u -20. Zatim broj poda i prostora na vrhu, još uvijek podebljan, ali malo manji. I na kraju informacije o deskriptoru u laganoj težini i još manjih dimenzija.

Kada sam dizajnirao ovaj sustav, brinuo sam se da ćemo se, ako smo samo naslonili komade papira na zid, vremenom početi savijati i davati. A ponekad kad otvorite vrata, stvara se skica zbog koje bi sve karte pale na pod. Nisam htio da se oni miješaju ili da se posjetitelji osjećaju odgovornim za to. Pa smo pokušali smisliti koji bi bio najbolji materijal koji je isplativ i ne bi se savijao s vremenom. Završili smo s vrlo tankim pleksijem iz tvrtke Everything Plastic. (Ako vam ikada treba nešto, doslovno bilo što, to je plastika, ovo bi trebalo biti prvo mjesto koje zovete.)

U svakom slučaju, činilo nam se kao da je problem riješen, ispisat ćemo naljepnice i montirati ih na pleksi… zar ne? Pogrešno. Nazvao sam gotovo sve pisače u području metroa u Philadelphiji i svi su mi pružili hladno rame. Nitko nije htio dirati ovaj posao palicom od deset stopa. Pa pogodite tko je završio piling i lijepljenje 100+ naljepnica na sićušne komade pleksija? OVAJ TIP. Nije bilo zabavno i trajalo je više sati, ali završilo je i izgleda sjajno.

Zabavna činjenica o ovom sustavu kartica stanara: nisam stavio nijednu karticu koja se nalazi u imeniku. Tim BOK-a sve je to napravio samostalno i bilo je dobro vidjeti kako se sustav složio, a da ja uopće nisam bio uključen u to. Ponosne vibracije Design-Dad.

Lijevo: Pleks pre-rez. Desno: Utvrđivanje točne širine koja je mapa trebala biti.

Dizali, kako to rade?

Nisam čak ni siguran je li to dio izvornog opsega, ali mislim da smo to upravo bacili u našu prezentaciju i na kraju je to ispalo. I ne samo to, ali mislim da mi je to postao najdraži komad cijelog projekta. Kad dobijete priliku dizajnirati vrata lifta nemojte ih zajebavati. Neka bude droga za ime Boga. Sve što možemo je sjediti i zuriti dok čekamo dizalo, pa zašto ne bismo nekome dali nešto da zuri.

Izgradili smo ovaj sustav tako da odgovara podovima označenim u boji. Hoće li to ljudi sastaviti? Ma. Ali uz to smo izgradili i drugi sustav gdje je svaki kat predstavljen brojem geometrijskih predmeta na vratima. Hoće li ljudi primijetiti to ... Nije. ALI IMATE ISPITI.

Likkkkkkkkeeeeeee prvi kat ima jedan veliki krug koji se savija u sebi kad se vrata otvore. Drugi kat ima dvije trake, treći ima tri iskrivljena pravokutnika, četvrti je četiri trokuta, a peti je pet faza Mjesečeve ponude. Jedino koje ne slijedi pravilo je podrum gdje je bio koncept, pa neka ovo bude što šarenije jer je ovdje prilično tužno.

Još jedna suptilnost koju smo razmatrali prilikom dizajniranja ovih vrata bilo je kretanje. Kako bi izgledala vrata prilikom otvaranja i zatvaranja?

Bilo je uzbudljivo razmišljati o tome kako bi statička ravnina mogla postati aktivna i poprimiti potpuno drugačiji život samo klizanjem iza druge statičke ravnine. Moji najdraži zaista su zaživjeli na trećem i petom katu.

Podne karte dizala interijeraKarta 5. kata

Neočekivana suradnja.

Na svakom katu nalazi se masivna ploča od plute čim izađete iz lifta, pa smo to vidjeli kao izvanrednu priliku za fleksibilnost sustava boja i pomoć posjetiteljima da imaju referentnu točku kada pronađu izlaz.

Predloženi dizajn poda

Izvorni koncept bio je da daske budu prilično jednostavne i povezuju ih u vizualni jezik ulaznog znaka na prvom katu. Ali kad smo ih predstavili timu BOK-a, oni su sugerirali zašto ovaj prostor ne iskoristiti za izlaganje nekih umjetnika unutar zgrade? Bio je to savršen način spajanja dizajnerskog sustava s živošću stanara. Stoga smo postavili kvadratni sustav podova s ​​oznakom u boji s desne strane, a ostatak prostora ostavili otvoren za interpretaciju.

Neki od mojih osobnih favorita nalaze se na prvom i drugom katu, gdje su umjetnici uzeli koncept i stavili vlastiti spin kako bi stvorili neke doista nevjerojatne komade zbog kojih sustav blista. Prvi kat učinio je David Guinn koji je sjajan muralist; možda ga poznajete po njegovom neonskom zidnom zidu u ulici Percy. Njegov se stil tako dobro uklapa s pronalaženjem pa je bio poput šibice napravljene na nebu.

Dizajn 1. kata dizajner muralista David Guinn

Na drugom katu, Milder Office odnio ga je u doslovno drugu dimenziju, pričvršćujući komade drveta po mjeri i brušene komade koji stvaraju ovu vrstu valovite vibracije kugle. Stvarno trostruko. Uzbuđen sam što vidim da se zgrada zagrli i proširim na sustavu, smislivši stvari o kojima nisam mogao ni sanjati. Jedva čekam da vidim kako se razvija i vodi svoj život.

Dizajn drugog kata tvrtke Milder Office

To je poput tržnog centra, ali, znate, bolje.

Hodnici su široki, dugi i prilično zastrašujući. I prije nego što smo stigli na posao, natpisi za stanare bili su prilično minimalni, pa ako ste zaboravili broj prostora koji ste posjetili, u osnovi su sjebani.

Željeli smo svakom stanaru dati malo prostora da pokaže svoj logo i napravi svoj vlastiti znak, možda čak i napravi nekakvo ludo rezanje dieta ili bilo što drugo. Tako smo svakom najmoprimcu dali prazan drveni znak da mogu u potpunosti učiniti sve što žele učiniti kako bi se istakli.

Ne uklanjajte poeziju.

: Strana Napomena: Oživljavanje Letterpress ima jedan od najboljih znakova. Vlasnik Matt obišao je sve ručno oslikanim zlatnim prekrivenim znakom Keystone Sign Co. Njegov je prostor daleko jedan od najljepših u zgradi. Tijekom ovog projekta posegnuo sam za Mattom da vidim hoće li on biti otvoren za podučavanje kako izrađivati ​​tradicionalne plakat s utisnutim slovima s drvenim blokovima.

Lijevo: Studio za oživljavanje Letterpressa

Dok sam bila tamo, napravila sam plakat „Ne uklanjaj poeziju“ kao poklon za svoju prvu godišnjicu vjenčanja. Crta je odlomak našeg omiljenog citata iz knjige Wabi Sabi.

"Pare do suštine, ali ne uklanjajte poeziju."

Ova fraza mi je zapela od prvog dana kad sam je pročitao. Predstavlja ideju da samo zato što je nešto jednostavno i oboreno ne znači da ne može biti inteligentno ili lijepo. U svakom dahu imate poeziju, posebno kada o tome uopće ne razmišljate. ✺ ViBeY BaBy ✺

Ne uklanjajte plakat poezije.

Pokušao sam prihvatiti taj pojam dok sam ispisivao plakat; Nisam unaprijed odabrao slova, samo sam se pouzdao u sve vrste koje je Matt imao u svojoj ladici. Nisam izabrao papir, samo smo tiskali na slučajnim komadima koji su ležali po studiju. I tako smo naišli na taj prekrasni bakar na narančastom kombu. Nešto što nikad ne bih sastavila sama.

NEKADA, natrag do onih drvenih znakova stanara. Realnost je da nisu svi htjeli ručno obojiti ili dizajnirati vlastiti znak, pa smo također stvorili jednostavan predložak za stanare koji su samo željeli objaviti podatke. Sve što trebaju učiniti je potvrditi okvir, a dizajnerski tim BOK-a rukuje s ostalima. Tada dobivaju znak koji je u osnovi samo veća verzija kataloga dolje.

Presuda Vrhovnog suda u predmetu Prostor protiv.

Ovo je bio zanimljiv dio projekta za koji mislim da niti jedna osoba koja je zakoračila u ovu zgradu nije primijetila. Kako bismo trebali nazvati stanare studija? Je li svaka soba? Ili studio? Apartman? Ili je možda prostor?

Prostor se u početku možda ne čini najočitiji izbor. Nije to što ćete vidjeti u većini građevinskih imenika. Ali u to smo uložili puno nepotrebne misli, i to nam je bio daleko najdraži izbor. Jednostavno se osjećao velikim. Ima toliko potencijala za svemir. Uvijek se širi. Dok smo razmišljali o mislima, smislili smo desetine primjera koji su nam pomogli da dovršimo odluku, jer ako stavite "sobu" na kraj bilo čega od toga, oni bi zvučali glupo: razmišljajte o prostoru, igranju, radnom prostoru, prostoru umjetnosti, uredski prostor, napravite prostor, prostor za zabavu, slobodni prostor.

Svaki prostor ima malu metalnu ploču koja se omotava oko ugla vrata s brojem koji je prikazan na obje strane, tako da ga možete vidjeti dok hodate hodnikom. Također je magnetska, pa ako je stanar htio postaviti neke posjetnice ili letak, u potpunosti su mogli.

Izrada ikona za toalet koji ne izgledaju kao da su došli iz toaleta.

Ne znam za vas, ali iz nekog razloga jednostavno ne mogu izaći za standardiziranu ikonografiju WC-a za ADA. Ljudi se osjećaju tako kruto kao da nose energetska odijela s podstavljenim ramenima iz 90-ih.

Htio sam zabiti ažuriranje ikona kako bi bile malo zaobljenije i prijateljskije. Pogotovo što smo odlučili da ih bojimo u tako velikim razmjerama, želio sam da se osjećaju manje blokade.

Izvorno su kupaonice bile označene super sićušnom crvenom naljepnicom, tako da su ih ljudi teško primijetili, pogotovo kad hodate tako dugačkim hodnikom, sva vrata počinju izgledati isto. Da bismo to riješili, obojili smo unutrašnjost vrata kupaonice tamnijom bojom, tako da su posjetitelji izdaleka mogli primijetiti da su ta vrata drugačija od ostalih. Zatim smo naslikali ikonu toaleta s obje strane i obrezali je s one strane najbliže hodniku, kako biste je lako vidjeli iz bilo kojeg smjera.

Izgradnja BOK blokova.

Jedna od najsmješnijih stvari koju smo trebali napraviti za ovaj projekt bila je hrpa slova od devet stopa koja sjedi ispred stanarskog ulaza. Ovo je predstavljeno kao neka vrsta: "Zar ne bi bilo u redu kada bismo to učinili?" To je najbliža stvar, Zdravo Marijo u dizajnu, samo je baci i nadamo se da će je netko pokupiti i poći s njom.

Trebali smo posjetitelji da znaju da je to glavni ulaz, a ne ulaz u bar. Tim BOK-a također je želio plutastu ploču kako bi stanari mogli lijepiti letake za stvari koje se događaju u zgradi. Samo nešto što bi zgradu moglo malo više povezati sa zajednicom tako da nije bila takva tajna što se unutra događa.

Zgrada BOK-a na instagramu je @buildingbok, tako da sam bio hmm koji zvuči kao građevni blokovi. Zašto ne kimnuti prema blokovima s pismima stare škole s kojima se djeca igraju i samo ih slagati? Opet, ovo je predstavljeno bez pravog pojma kako to učiniti kako funkcionira IRL. Prisutni prvo, smisliti kako kasnije graditi.

Ulazila sam u Daniel & Ross na petom katu (isti Daniel s ulaznog znaka) i razgovarali smo o tome kako izgraditi ovu stvar i neka mi kažu samo da nemam pojma što radim kad je u pitanju gradnja stvari poput ove. Samo bih kimnuo glavom i pristao na sve što su govorili samo da budem siguran. Samo da bismo još više otežali sebi, odlučili smo da želimo da se ovo svijetli i noću. Ali ti su momci imali sjajnu ideju da solarne ploče postave na vrh snopa kako bi se mogli upaliti bez ikakvih vanjskih ožičenja.

Daniel je ulio krv, znoj i suze kako bi ovu stvar učinio uistinu lijepom. Odradio je dupe i uz pomoć kolege iz studija Marca DiGiama, postavili su blokove jedan po jedan i instalirali solarne ploče u samo nekoliko sati.

Ne bih mogao biti sretniji s time kako se to ispostavilo. Bilo je ludo vidjeti kako ovako dugačak snimak zaživi. Nisam mogla vjerovati da se to događa. Godinu dana ranije sam samo ukočio neke kutije u photoshopu i uložili su mi nevjerojatne količine vremena i energije da se ova stvar ne samo stane, već i zasvijetli.

O ovom je projektu bilo teško reći najmanje. Naučio sam više nego što sam se prijavio, ali nisam mogao biti sretniji da budem povezan s tako nevjerojatnom zgradom. Svaka pojedina osoba iznutra radi nešto što me zaista inspirira i s nekim tim ljudima moram se sprijateljiti. Te će veze ostati uz mene cijeli život i neizmjerno sam zahvalna što me je ovaj projekt stavio na isto mjesto kao i te ljude.

Hvala svakoj pojedinoj osobi koja mi je pomogla ili samo slušala kako se beskrajno žalim tijekom cijelog postupka. Doista ne bih to mogao učiniti bez vaše pomoći. Kao što ozbiljno ne bih mogao, ne znam kako napraviti ovo sranje. Ako ste ikada u zgradi, upucajte mi tekst i recite mi da izgleda dobro, tako da se ne osjećam kao da sam propustio godinu života. Hvala vam.

Ova priča objavljena je u časopisu Noteworthy, gdje svakodnevno dolazi 10 000+ čitatelja kako bi upoznali ljude i ideje koji oblikuju proizvode koje volimo.

Pratite našu publikaciju da biste vidjeli više proizvoda o proizvodu i dizajnu koje je objavio časopis Journal.